Yeni eğitim öğretim yılında yeni müfredat uygulaması açıklaması, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulanacak müfredat değişikliği ile ilgili beklenen o açıklamayı yaptı. Yeni müfredatın daha sade çocukların daha rahat anlayabileceği bir formatta, uzman akademisyen ve öğretmenlerin titiz çalışmaları ile önümüzdeki yıl itibariyle geçerli olması bekleniyor.

Bu süreçte özellikle müfredat değişikliği çalışmalarından belirli kademelerin sorumlu olacağı bildirildi. Peki yeni dönemde öğrencileri ne bekliyor? Eylül ayı ile birlikte başlayacak yeni öğretim eğitim öğretim yılı yeni müfredatın ilk kez uygulanacağı dönem olacak. Konunun detayları önümüzdeki günlerde netleşecek ve Bakan Tekin tarafından düzenlenen bir toplantı ile kamuoyuna duyurulacak.

Kademeli Geçiş Sistemi Nasıl Uygulanacak?

Müfredat çalışmaları uygulanırken özellikle her kademenin ilk grubuna uygulanacak. Eğitim hayatına yeni başlayan 1. sınıflar, ilköğretimden ortaöğretime geçen 5. sınıflar, ortaöğretimden liseye geçen 9.sınıflar için geçerli olacak. Kademeli geçiş sisteminde öncelikli olarak bu gruba uygulanacak. Yeni müfredatın etkileri tek tek gözlemlenecek. İlerleyen dönemde aktarımlı olarak tüm kademeleri aynı müfredatın yayılması planlanıyor.