Bakan Özer ise Millet İttifakı liderlerinin yaptığı atama vaadine karşılık katıldığı programda yanıt verdi. ‘’Atama yapamazsınız.’’

Hesap bilmiyorlar

Katıldığı televizyon programında gelen soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Özer muhalefetin 100 bin öğretmen ataması ve 150 bin öğretmen ataması vaatlerine sert çıktı. Bakan Özer konuşmasında "Nasıl atama yapacaksın? Okulda 5 yaşı zorunlu yapacaklarını ifade ediyorlar, zaten yüzde 99.9 oran. Liseyi üç yıla indireceklerini ama 100 bin öğretmen ataması yapacaklarını söylüyorlar. Süreyi üç yıla indirdiğin zaman 85 bin öğretmen norm fazlası oluyor, sistemden çıkıyor. Nasıl 100 bin öğretmen ataması yapılacak? Hesap bilmiyorlar." Dedi.

Kız öğrenciler erkekleri geçti

Kız çocuklarının eğitim hayatlarında var olmaları için cumhuriyetin ilk yıllarından bugüne teşvikler, eğitimler veriliyor. Sadece kız çocuklarının öğretim hayatlarına devam etmeleri için kurulan onlarca sivil toplum kuruluşu, gönüllü dernekleri bulunuyor. Bu konuda dikkat çeken veri ise Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den geldi. Bakan Özer katıldığı programda yaptığı açıklamada kız çocuklarının eğitim hayatındaki yerine dikkat çekti. “Kızlar hem liselerde hem yüksekokullarda erkekleri geçti. Okulları hiç terk etmediler, dersini en çok takip eden kız çocukları oldu” dedi.