Yılsonu nedeniyle Aralık ek ders ücretleri Aralık ayı içerisinde yatıyordu ancak bazı ilçelerde ek ders ücretlerinin yatmadığı gözlemlendi. Çok geçmeden MEB açıklama yaptı. Yatmayan ek ders ücretlerinin hepsi Ocak’ta yatacak. Hem tarih hem bilgilendirme için Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı. İşte o açıklama ve ayrıntılar haberimizde…

En Geç 5 Ocak’ta Ek Ders Ücretleri Hesapta

Aralık ayı ek ders ücretlerinin 2024 yılı gelmeden hesaplara yatması bekleniyordu. Ancak bazı il ve ilçelerde öğretmenlere ek ders ücretlerinin yatmadığı öğrenildi. Ocak ayının ilk günlerinde ek ders ücretlerinin öğretmen hesaplarına geçmesi bekleniyor. Gerekli açıklamalar yapıldı. Tarih olarak yapılan açıklamalarda 3 ve 4 Ocak’ta ek ders ücretleri yatacak. En geç Aralık ek ders ücretleri ise 5 Ocak’ta yatacak.

Eğitim Gücü Sendikası Ek Ders İçin Açıklamalarda Bulundu

Eğitim Gücü-Sen Genel Başkanı Oğuz Özat yaptığı açıklamada bakanlıkla görüştüklerini ve ek ders ücretlerinin 2 Ocak Salı ve 3 Ocak Çarşamba olmak üzere en geç 5 Ocak Cuma günü hesaplara yatmış olacağını açıkladı. Özat konuyla ilgili açıklamasında ‘Aralık ayı ek ders ödemelerinin birçok il ve ilçe de hala yatırılmadığına dair sendikamıza çok sayıda şikayet ulaşmıştır. Bugün Milli Eğitim Bakanlığının ilgili Daire Başkanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ödeneklerin İl Milli Eğitim Müdürlüklerine en geç yarın geçmiş olacağı, öğretmenlerimizin hesaplarına da Cuma gününe kadar yatırılacağı bilgisi tarafımıza iletilmiştir.’ Dedi.