Birçok kişinin hava durumu ve hava olaylarını takip ettiği sosyal medya hesabı Hava Forum İstanbul’a kışın ilk kar yağışı için tarih verdi. Sıcak havaların etkisini yitirdiği bugünlerde İstanbul’a kar yağın yağabilir. 20 milyon nüfusu ilgilendiren kar yağışı şehir merkezini de etkileyebilir.

Ara tatil uzar mı?

Bilindiği gibi öğrenciler 10 Kasım Cuma günü son kez okula gitmiş ve ara tatile girmişti. Hafta sonu tatilleriyle birlikte tam 9 gündür tatil yapan öğrenciler için yarın son tatil günü. 19 Kasım Pazartesi eğitim öğretim yeniden start alacak. Ancak İstanbul için kar yağışı ihtimali oluşmasıyla birlikte herkesin aklına aynı soru gelmiş durumda. Ara tatil uzayacak mı? Okullar açılmadan kar tatiline mi girecek?

Şu anki hava modellerine bakıldığında esen karayelle birlikte İstanbul’a Pazar günü kar yağma ihtimali düşük bir ihtimal değil. Yalnız modellemeler okulların tatil olmasına sebep olacak kadar yoğun bir kar yağışı da ön görmüyor. İstanbul’a yağacak kar bir kar tatile neden olur bilinmez ama ihtimalinin bile öğrencileri heyecanlandırdığı kesin.