İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Müftülüğü arasında yapılan protokole göre ‘manevi rehberlik’ kapsamında İzmir ili için sayısı 842’yi bulan kuran kursu öğreticisi, imam ve vaiz görev alacak.

Eğitim camiasının tepkisini çeken protokole itiraz noktaları:

  • Kamu kaynaklarının boşa kullanılması.
  • Laik eğitimin zarar görecek olması.
  • Görev alacak kişilerin pedagojik formasyon almamış olması.
  • Atama bekleyen öğretmenler varken okullarda farklı meslek mensuplarının görevlendirilmesi.

Anadolu Eğitim-Sen: öğretmenlerimize güvenin

Anadolu Eğitim-Sen İzmir İl Başkanı Adnan Sarısayın da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklama öğretmenlere güvenilmesi gerektiği ve atama bekleyen öğretmenlere odaklanılması gerektiğini vurguladı. İşte Sarısayın’ın açıklamaları:
Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi kapsamında İzmir de 842 okula müftülüklerce personel görevlendirilmesini büyük bir yanlış olarak görüyoruz. Değerler eğitimini öğretmenlerimiz yapamıyor mu? Türk milli eğitiminin amaçlarından habersiz pedagojik formasyonu olmayan kişileri okula sokarak kime hizmet ediyorsunuz? Öğretmene mi güvenmiyorsunuz? FETÖ melanetinden gerekli dersi çıkarmadınız mı? Başta MEB olmak üzere, tüm sorumluları buradan uyarıyoruz: Kendinize gelin, öğretmenlerimize güvenin okullarımızda öğretmenden başkasının borusunu öttürmeyin. Atama bekleyen yüzbinlerce öğretmen adayı gençlerimiz var, bu proje kapsamında onları atayarak bir yaramızı kapatın. Bu yanlış uygulama öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi huzursuz etmiştir. Bize ulaşan veliler çocuklarının bu proje kapsamında faaliyetlere katılmasına razı olmadıklarını, okullara itiraz dilekçesi vereceklerini söylemektedirler. Buradan bir kez daha ifade ediyoruz, sendika olarak değerler eğitimine ‘evet’ diyoruz, çevresine, değerlerine sahip çıkan bireyler yetiştirmeye ‘evet’ diyoruz. Ancak bu eğitimi öğretmenler, biz vermeliyiz. Buradan MEB’e bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Yeterli beslenemeyen, karnı aç olan çocuklarımızın kafalarını ve gönüllerini eğitemeyiz. Çocuklarımızın karınlarını, kafalarını ve gönüllerini güzelce dolduralım. Değerler eğitimiyle gönüllerini beslerken, çağdaş bilgilerle kafalarını dolduralım, okulda akşama kadar aç aç durmasın diye ücretsiz yemek vererek karınlarını doyuralım.
Kaynak: Anka Haber Ajansı