Memur Sen Başkanı Ali Yalçın, yaklaşan 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesinde seyyanen zam talebinde bulundu. Sosyal medya hesabından bir bir açıklama yapan Yalçın, memurlara seyyanen zam ve 3600 ek gösterge verilmesi gerektiğini söyledi. Memur Sen adına konuşan Ali Yalçın’ın taleplerinden satır başları ise şu şekilde; Memur Sen ile birlikte Eğitim Bir Sen Genel Başkanlığını da yürüten Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay ile memurların beklentileri üzerinde konuştuklarını belirtti.

  1. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat Oktay Memur-Sen Ankara İl Divan Toplantımızı teşrif etti. Memurun #seyyanenzam beklentisini, kamuda ücret dengesi isteğini ve çözüm bekleyen başlıkları aktardığımız toplantımız yoğun bir katılımla gerçekleşti.
  2. 3600 Ek Gösterge düzenlemesinde eksik kalan hususların tamir edilmesi ve kamuda 1.Derceye kadar yükselen memurun kapsama alınması, Bayram İkramiyesi ve YHS’nin GİH sınıfına alınması taleplerimiz başta olmak üzere kamu görevlilerinin beklentileri aktardık.
  3. Ankara Teşkilatlarımızın yoğun katılımı ile gerçekleşen İl Divan Toplantımıza katılımı için Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Fuat Oktay’a, organizasyon için Genel Merkezlerimize ve İl Temsilciliğimize teşekkür ediyorum.
Ali Yalçın'ın açıklamaları memurlar tarafından büyük ilgiyle takip edildi.