2024 yılı öğretmen atamaları için geri sayım başladı. Milyonlarca adayın beklediği atama sürecinde mülakat olacak mı? sorusu yeniden gündeme getirildi. Konuyla ilgili Bakanlığın yaptığı işte o açıklama…

Binlerce öğretmen adayının kitlendiği atama haberine yönelik yapılan son dakika açıklaması heyecan uyandırdı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 2023 KPSS puanı ile alım yapılacağını müjdeledi. İhtiyaç doğrultusunda yapılacak alıma yönelik belirlenecek kontenjan üzerinde çalışmalar devam ediyor. Peki bu süreçte öğretmen alımı mülakatsız olarak mı yapılacak?

Öğretmen Ataması Ne Zaman Yapılacak?

Son Dakika Mulakat Kaldirilmayacak

Bir sonraki kabine toplantısında dile getirilmesi beklenen öğretmen ataması konusuna yönelik branş bazlı dağılım süreci yakın zamanda gerçekleştirilecek. Şubat ayı bitmeden konunun netleştirilmesi bekleniyor. Ayrıca sektörde yükselen sesler 68 bin atamanın olması yönünde dile getiriliyor. Ancak henüz ne kadar atama yapılacağını yönelik bir açıklama bulunmuyor. Net rakamlar önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

Mülakat Kalkıyor mu?

Öğretmen adaylarının en çok merak ettiği mülakatla alım yapılacak mı? sorusuna yönelik Bakan Tekin katıldığı bir canlı yayın programında şu ifadeleri kullandı: “2016 yılında kurulmuş bir sistem var. KPSS'de belirli puan barajını geçen 3 katı aday sözlü sınava çağrılıyor. Şu anda öğretmen alımlarında sözlü sınavının olması yasal bir zorunluluk. Yasa gereği öğretmen atamalarında mülakatın olması gerekiyor. Bunun için bir kanun çıkmadı. Kanunda herhangi bir değişiklikte olmadı. Bu nedenle mülakat sistemi devam ediyor.”