45 bin yeni öğretmen atamaları müjdesinin ardından gözler atama takvimine ve tercihlere çevrildi. MEB tarafından yayınlanan atama takvimi sonrası tarihlerde belli oldu. Peki 45 Bin öğretmen atama tercihleri ne zaman yapılacak? Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları da belli olmasıyla birlikte her şey açıklandı.

45 Bin Yeni Öğretmen Atama Tercihleri Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan öğretmenlik atama takvimi 2023 sonrasında tercih tarihleri belli oldu. Bununla beraber branş bazında da kontenjan dağılımı açıklandı. Öğretmen adaylarını heyecanlı bekleyiş sürerken tarihler belli oldu. Adayların atama tercihleri 2-6 Mayıs’ta alınacak ve atama sonuçları 8 Mayıs’ta açıklanacak. Başarılı olan öğretmenler de 1 Eylül’de görev yapacakları okullarda bulunacaklar.

Son 20 Yılda Rekor Atama!

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği müjde ile son 20 yılın en büyük ataması olan 45 bin yeni öğretmen ataması rekor atama olarak adlandırılıyor. Milli Eğitim Bakanı Sayın Özer tarafından da atamaların 20 yıl boyunca 1 milyon 200 bine ulaştığı hatırlatıldı.

45 Bin Öğretmen Ataması Branş Dağılımı Nedir?

Toplam 103 alanda atama gerçekleşecek. En fazla atama yapılacak branşlarda merak edilen konular arasında. Bu derslerden sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 öğretmen, rehberlik alanı için 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği için 3 bin 269, dün kültürü ve ahlak bilgisi için 2 bin 604 ve son olarak ilköğretim matematik için 2 bin 656 atama öngörülüyor.