1 Şubat 2024 tarihi itibariyle 4 günlük çalışma test edilecek. Pilot uygulama yöntemiyle başlanacak uygulamaya tam 45 şirket katılıyor.

45 ŞİRKET DENEYECEK ARDINDAN KARAR VERİLECEK

Ekonominin dara girmesi çalışma şartlarını rahatlattı. Almanya’da enerji maliyetlerini düşürmek isteyen hükümet çalışma günlerini azaltmakta çözümü buldu. Bu sayede hem işçiler için çalışma saati azalmış olacak hem de ülke ekonomisi için işgücü eksikliği, yüksek enerji maliyetlerinden kurtulmuş olacak. Gelen bu değişimle kazan kazan taktiği diğer ülkeleri kıskandırdı. İlk aşama için 45 şirket sisteme dahil olacak. Üç günlük hafta tatil çalışanları daha mutlu daha sağlıklı ve daha üretken yapabilir. Bunun analizi için başlatılan program ile çalışanlar için bu durumu ölçecek.

YAŞLANAN NÜFUS BU KARARDA EN BÜYÜK ETKEN

Aldığımız verilere göre Almanya’nın yaşlanan nüfusu nedeniyle 2035 yılında 7 milyon işçi yok olacak gibi duruyor. Vasıflı işçi sıkıntısıyla karşı karşıya kalan Almanya çözüm getirmek için birçok yola başvuruyor. 4 günlük çalışma sistemi de bu tehlikeler yüzünden çözüm yollarından biri olarak görüldü.

ÇALIŞMA ORANLARI BU SAYEDE ARTABİLİR

Çalışma saatlerinin kısalığı ve rahatlığı sayesinde çalışmayan ve çalışma potansiyeli olan insanları kullanabilecek olmaları hedefleniyor.

En son böyle bir uygulama BAE’de Şarika kentinde yapılmıştı. Orada ki analizlere göre çalışanların mutluluğunda, zihinsel sağlığında ve iş performansında %90’lık artış olmuştu.