2024 öğretmen atamaları ne zaman? Atama takvimi için yapılan son açıklamaları sizler için derledik…

2024 Atama Takvimi Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atama takvimi ile ilgili güncel bilgiler paylaştı. Gündem olan atama takvimi merak konusu oldu. 45 Bin öğretmen ataması yapılan dönemden sonra yeni atama takvimi merak ediliyor. Yeni takvim açıklaması ne zaman olacak derken Bakan Yusuf Tekin’den açıklama geldi.

Bakan Tekin, “Bu konu Meclis’te. Mümkün olduğu kadar fazla sayıda atama yaparak öğretmen adaylarını eğitim ailemize katmak istiyoruz “ dedi. Aslında açıklamanın bu bölümüne kadar her şey umut doluydu. Ancak şöyle devam etti “Ama takdir edersiniz ki atamalar tek başımıza alacağımız bir kararla olmuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesi çerçevesinde ihtiyaç duyduğumuz alanlarda ve sayıda öğretmen atamasını yapmayı planlıyoruz” diyerek umutları bitirdi. Atama takvimine ilişkin açıklama da herhangi bir tarih geçmese de Meclis’te var olan bir konu en kısa zamanda açıklanacaktır. Bizi takip etmeye devam edin…

Öğretmen Atamalarında Mülakat Kalktı mı?

Öğretmenlerin en çok merak ettiği bir konu da mülakatın kaldırılıp kaldırılmayacağı oldu. Ancak net bir şekilde ifade etmek gerekir ki mülakat Bakan Yusuf Tekin döneminde kesinlikle kaldırılmayacak.