Milli Eğitim Bakanlığı 2024 yılı sözleşmeli öğretmen alımı atama ve branş tablosu belli oldu mu?

Öğretmen atamaları ile ilgili son süreç merak ediliyor. Geçtiğimiz yıl yapılan 45.000 öğretmen ataması üzerine bu yıl ne kadar alım yapılacak? Yaklaşan KPSS sınavı nedeniyle öğretmen adayları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konuyla ilgili açıklama yapılmasını bekliyor. Milli Eğitim atama takvimi belli olduktan hemen sonra branş ve kadro dağılımı işlemi Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek. Ardından MEBBİS platformu üzerinden ön başvuru süreci başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığına atamalar hangi tarihte başlayacak?

Henüz belli değil ancak kontenjan sayılarının Mart ayında belli olması bekleniyor. Seçim öncesi gerçekleştirilen son kabine toplantısında konu ile ilgili açıklama yapılması beklenirken kabine gündeminde yer verilmeyen atama konusu için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Milli Eğitim Bakanı Tekin 2024 yılı öğretmen alımı ile ilgili son olarak şu açıklamayı yapmıştı:

“Öğretmen alımlarını 2023 KPSS puanı ile yapacağız. Hazine Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda net takvimimizi oluşturacağız.”