Yeni eğitim ve öğretim yılında takdir ve teşekkür kaç ortalamayla alınacak? Öğrenciler merakla beklerken şartlar da belli oldu.

Takdir ve Teşekkür Nasıl Alınır?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin her gün yeni bir açıklama yapıyor. Eğitimde adeta a’dan z’ye değişiklik yaşanıyor. Hal böyle olunca ve dönem sonuna yaklaştıkça takdir ve teşekkür hangi ortalamayla alınıyor soruları gündem oluyor. Öğrenciler takdir mi alacak teşekkür mü alacak heyecanı arasında bilinmezliklere cevap veriyoruz. Ara tatile 1 hafta kala takdir teşekkür konuları tekrar gündem oldu. Önümüzdeki tatil sonrasında ki ilk tatil sömestr adı verilen ara tatil olacak. Ara tatil öncesi karneler dağıtılacak. Takdir ve teşekkür almak için bazı kriterler mevcut. 70,00 ile 84,99 arasında bir not ortalamasın sahip olanlar teşekkür belgesi almaya hak kazanacak. 85 ve üzeri not ortalamasına sahip öğrenciler ise takdir belgesi alabilecek.

1 Dersten Kalındığında Teşekkür ya da Takdir Alınır mı?

İlkokul, ortaokul ve lisede herhangi bir dersten kalınca takdir veya teşekkür belgesi alınamıyor. 1 dersten kalıp diğerlerini geçen bir öğrenci maalesef belge alamıyor.