Milli Eğitim Bakanlığı ek ders ücretlerine yönelik kritik bir hamlede bulundu. Öğretmenlerin ücret iadesi için talimat gönderdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın paylaştığı yeni yazının içerisinde öğretmenlere ödenen ek ders ücretleri ile ilgili yeni bir karar yer aldı. 18 saat üzeri yapılan ödemelerin iadesi için resmi bir yazı paylaşıldı. Fatih Projesi kapsamında yapılan çalışmalar ve öğretmenlerin hesabına aktarılan ek ders ücretlerindeki aşırı ödemelere yönelik yeni bir hamle yapıldı.

Ücret İadesi

Uzaktan veya tam zamanlı olarak 6 ay ya da daha kısa süreli görevlendirilen öğretmenler için alınan bu karar 18 saat olarak ödenmesi gereken fakat 18 saatten fazla yapılan ödemeleri içeriyordu. Bu ödemelerle ilgili gerekli tahlillerin yapılması ve bağlı bulunan mal müdürlüğü ya da muhasebe hesaplarına aktarılması talep edildi ve eklendi:

“Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ankara merkez binasında fiilen görev yapmayan öğretmenlerle ilgili 36 veya 27 saat ek ders ücreti ödenmeyeceği konularında il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz ile müdürlüklere bağlı tüm okullara gerekli bilgilendirmenin yapılması konusunda gereğini rica ederim.”